Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Фестивал науке „НАУЧНЕ ЧАРОЛИЈЕ“

Основна школа „Доситеј Обрадовић“ је априла прошле године  први пут организовала манифестацију Фестивал науке под називом „Чаролијом кроз науку до знања“.
Циљ манифестације је да се на један занимљив и сликовит начин представе различите научне дисциплине ширем кругу људи и да се код млађих генерација пробуди интересовање за науку. Велики број ученика основних и средњих школа је посетило овај фестивал на којој су учешће узели: Физички факултет из Београда, гимназија „Светозар Марковић“ из Ниша, Гимназија из Крушевца, Пожаревачка гимназија, ОШ „Дринка Павловић“ из Београда, ОШ „Радоје Домановић“ из Крагујевца  и  ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Пожаревца. Истовремено су у простору школске медијатеке држана различита научно-популарна предавања професора Београдског и Нишког универзитета, као и наставника и ученика средњих школа.

Посетите  овогодишњи Фестивал науке  под називом „НАУЧНЕ ЧАРОЛИЈЕ“ коју  организује наша школа 20.04.2011. године од 10:00 до 18:00 часова са паузом за ручак од 13:00 до 15:00 часова.
Добро дошли!

 
УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ШКОЛСКЕ 2011/2012.

1. априла 2011. године почиње  упис деце у први разред основних школа у Србији. Званичан упис ће трајати два месеца, до краја маја 2011. године.

У први разред школске 2011/2012. могу се уписати деца рођена између 1. марта 2004. до краја фебруара 2005. године. Такође, могу се уписати и деца рођена пре 1. марта 2004. године, која због болести или других оправданих разлога нису још уписана у школу, али исто тако и млађа деца, узраста од 6 до 6,5 година, уз претходну сагласност психолга и педагога школе.

Актив учитеља који узима први разред:

Милутин АВРАМОВИЋ, учитељ
Весна ПЕЈИЋ, професор разредне наставе
Татјана СТОЈКОВИЋ, професор разредне наставе (целодневна настава)
Весна НИКОЛОВСКА,професор разредне наставе

УПИС ПРВАКА у нашу школу.

Read more...
 
ЦЕЛОДНЕВНА НАСТАВА

ЦЕЛОДНЕВНА НАСТАВА

Целодневна школа уједначава услове за стицање знања, развијање и афирмацију способности сваког појединца.

ЦЕЛОДНЕВНА НАСТАВА је такав облик наставе која омогућава:

Да осигура свим ученицима једнаке услове за учење, рад, развој, напредовање.
Да плански раде и користе своје радно време.
Да се упоредо са образовним активностима одвијају допунске, додатне, изборне и факултативне активности.
Да у склопу наставе одлазе у шетње, на излете, у позориште…

Read more...
 
ОКРУЖНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ
Субота, 09 Април 2011 14:52

Резултате окружног такмичења из математике можете преузети овде за:

4. разред

5.разред

6. разред

7. разред

8. разред

 

 
1000 ЖДРАЛОВА

Ових дана саосећамо са децом Јапана и правимо им оригами ждралове у знак подршке и зеље да им детињство сто пре буде сигурно и срећно...Позивамо сву децу и људе добре воље да нам се придруже у суботу у 12 часова у фискултурној сали, где ће бити одржана манифестација духовне подршке деци Јапана под називом " 1000 ждралова".

 
<< Старт < Претходно 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следећи > Крај >>

Страна 40 од 53