Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

ДАН ШКОЛЕ- У СПОМЕН ДОСИТЕЈУ...

Наша школа обележава Дан школе  и слави 281 годину постојања.
Позивамо све заинтересоване да у понедељак 17. 11. 2014. године  у 14 часова присуствују свечаној академији у великој сали Центра за културу.

Read more...
 
ДОПИСНА МАТЕМАТИЧКА ОЛИМПИЈАДА

Jелена Милисављевић је у финалу 9. дописне математичке олимпијаде за ученике основних школа Србије освојила 2. место (републички ниво)  и проглашена је за најбољег илустратора математичких задатака.
У другом колу је освојила 1. место  100 поена.
Марко Вучић и Милица Тадић су освојили 1. место у другом колу и учествовали у финалу такмичења.
Олимпијада је одржана у новембру 2014. у Београду, у организацији Математичког друштва Архимедес.

 
ДОДЕЉЕНА ПРИЗНАЊА И НАГРАДЕ ПРОСВЕТНИМ РАДНИЦИМА ГРАДА ПОЖАРЕВЦА

Међу награђеним просветним радницима Града Пожаревца је и учитељица наше школе Весна Николовска.
Њој је Град Пожаревац поводом Дана просветних радника доделио признање за остварене изузетне резултате у васпитно-образовном раду и сарадњи у развоју образовања.

Друштво учитеља, на челу са Милутином Аврамовићем, добило је захвалницу Града Пожаревца. Захвалницу је такође добила и учитељица наше школе Весна Пејић.


Фото: http://boom93.com/info/lokalne-vesti/24359/nagrade-za-najbolje-medju-jednakima.html

 
ДАН МОЛА

ДАН МОЛА Први пут ове године у Србији, на иницијативу Српског хемијског друштва, покренута је идеја о обележавању Дана мола, међународног празника хемичара. Дан мола се у свету обележава већ двадесетак година кроз манифестације забавног и едукативног карактера.
Наша школа је прихватила ову иницијативу.
Циљ је био информисање ученика о овом дану и начинима обележавања у свету, како би идеја заживела и код нас. Дан мола се одржава 23. 10. од 6:02 до 6:02 (18:02). Препознаћете бројке у датуму и времену, које асоцирају на Авогадров број, број честица неке супстанце у 1 молу те супстанце 6,02× 10^23.
Ученици су обележили Дан мола кроз редовне часове, израду радова и презентација о појму мола, историјату Дана мола, начинима обележавања у свету...
Више о Дану мола сазнајте на следећој адреси www.moleday.org .

 
ЛИКОВНА КОЛОНИЈА

Ученици наше школе: Филип Благојевић VIII4, Аца Јелић VIII1, Маша Милић VIII2, Тамара Милић VI3 и Милица Ангеловски V1 су учествовали на ликовној колонији у Галерији Милене Павловић Барили од 2. до 4. 9. 2014. године.

 
<< Старт < Претходно 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећи > Крај >>

Страна 20 од 51