Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Насловна Вести Фестивал науке „НАУЧНЕ ЧАРОЛИЈЕ“

Основна школа „Доситеј Обрадовић“ је априла прошле године  први пут организовала манифестацију Фестивал науке под називом „Чаролијом кроз науку до знања“.
Циљ манифестације је да се на један занимљив и сликовит начин представе различите научне дисциплине ширем кругу људи и да се код млађих генерација пробуди интересовање за науку. Велики број ученика основних и средњих школа је посетило овај фестивал на којој су учешће узели: Физички факултет из Београда, гимназија „Светозар Марковић“ из Ниша, Гимназија из Крушевца, Пожаревачка гимназија, ОШ „Дринка Павловић“ из Београда, ОШ „Радоје Домановић“ из Крагујевца  и  ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Пожаревца. Истовремено су у простору школске медијатеке држана различита научно-популарна предавања професора Београдског и Нишког универзитета, као и наставника и ученика средњих школа.

Посетите  овогодишњи Фестивал науке  под називом „НАУЧНЕ ЧАРОЛИЈЕ“ коју  организује наша школа 20.04.2011. године од 10:00 до 18:00 часова са паузом за ручак од 13:00 до 15:00 часова.
Добро дошли!