Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Насловна Новости
Вести

Ученици и колектив Основне школе "Доситеј Обрадовић" имају изузетну част да вечерас, 24.3.2017. у оквиру манифестације Вече Индије угосте Првог секретара амбасаде Индије г. Санџеј Верму са члановима породице. Ученици и њихови наставници су се потрудили да за ово вече припреме културно-уметнички програм под називом "У чаробном свету светлости и боја". На веома занимљив и креативан начин, гостима манифестације ће бити представљена  култура, традиција и језик државе Индије. Приредба ће се реализовати у фискултурној сали школе са почетком у 18.30. Овом приликом се захваљујемо свим институцијама које су помогле реализацији ове манифестације: Центар за културу Пожаревац, Модна кућа "Луна", Економска школа Пожаревац и Пољопривредна школа са домом ученика "Соња Маринковић" Пожаревац.

 

У нашој школи је у 26. 2. 2017. године оджано општинско такмичење у шаху.
Резултате можете преузети овде.

Честитамо свим награђеним ученицима.

 

Због обележавања Дана државности Републике Србије, школа неће радити 15. и 16. фебруара 2017. године.
Субота 18. фебруар је наставна, по распореду од уторка.

 

22. децембра у нашој школи је одржана Новогошња рециклажна ревија. У ревији су учествовали ученици у костимима од рециклираних материјала, које су направили са својим родитељима.

 

Друштво српско-грчког пријатељства "Риста Колоњац" је организовало Трећу ликовну колонију основних и средњих школа у нашој школи. Нашу школу су представљали ученици:
Вук Миловановић,трећи разред,
Ана Добросављевић,осми разред
Марина Миленковић ,седми разред
Милица Миленковић ,седми разред
Миња Кривокапић ,седми разред
Ученици су стекли искуство у раду у новој техници, уље на платну. У плану је изложба урађених слика где ће се најуспешнијим ученицима доделити награде.

Марина Миленковић, седми разред, је освојила треће место.
Сви награђени ученици су добили захвалницу, књигу и новчани износ у зависности од места које су освојили. Наши ученици су са својим радовима на прави начин представили школу и стекли ново искуство у раду. Ту су и слике наших бивших ученика који и даље врло успешно негују ликовно стваралаштво у средњим школама. То су Јелена Милисављевић и Коста Грујић.

 
<< Старт < Претходно 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећи > Крај >>

Страна 10 од 49