Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Добродошли!
"Небеско је увек и довека" и "Нек запева цела Србија"

Ученице 7. разреда и учитељица Весна Пејић, кореограф, учествовале су на концерту Бојане и Николе Пековић, победника серијала Ја имам таленат, "Небеско је увек и довека" у Сава Центру 6.11.2015. год.
Дубравка Томић, некадашња наставница у нашој школи је радила сценарио и режију тог концерта.
Наше девојчице си извеле две тачке уз композиције Бојане и Николе и доживеле овације публике и извођача. Наступ је био толико запажен, да су добиле позив да учествују на концерту Иване Жигон, "Нек запева цела Србија".
Аутор спектакла је Ивана Жигон, а композитор Предраг Радисављевић. Гости су били ДРАГАНА ДЕЛ МОНАКО, победници светских такмичења из хип хопа ЛА ЛУНА ИЗ Јагодине, БОЈАНА ПЕКОВИЋ - победница серијала Ја имам таленат, КУД ВЕНАЦ из Грачанице, као и ученице 3. и 7. разреда наше школе.
Фото: https://www.facebook.com/BojanaPekovicNikola/

 
Горанска радионица у организацији Покрета горана Србије

У организацији Покрета горана Србије  5.новембра 2015.године одржана је горанска радионица. На Чачилици је одржано предавање ученицима основних школа "Доситеј Обрадовић" Пожаревац, "Јован Шербановић" Крепољин и ученицима школа из Велике Плане и Смедерева.
Покрет горана Србије организовао је 28. новембра 2015.године завршну горанску радионицу у ОШ "Радојка Лакић" у Београду.
Учествовало је 40 школа, нашу школу представљала је екипа у саставу Тамара Рашковић, Марија Животић и Милица Ангеловски са наставницом Снежом Милисављевић.
Циљ манифестације - подизање еколошке свести, очување животне средине, а касније и вршњачка едукација у нашој школи.

 
ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ПОВОДОМ НОВЕМБАРСКИХ ДАНА КУЛТУРЕ

Поводом Новембарских дана  културе у организацији грчко-српског пријатељства и Павла Миладиновића одржана је  друга ликовна  колонија у нашој школи.
Нашу школу су  представљале Милица Филиповић  и Катарина Оташевић, које  су похваљене и добиле су на поклон  књигу.
Више слика погледајте овде.

 
Признање Културно-просветне заједнице Марији Миљковић

Културно-просветна заједница Града Пожаревца доделила је Повеље културе појединцима који су допринели афирмацији културе. Ове године добитници су професор Марија Миљковић, фолклорни аматер Дејана Стојадиновић, професор гитаре Младен Ничић, професор српског Светлана Херман и глумац Ненад Деспотовић.

Fото: https://pozarevac.rs/

 
признање Горици Костић

На основу предлога предшколске установе, основних и средњих школа за доделу награда и признања, Одбор за награђивање поводом Дана радника у образовању града Пожаревца донео је одлуку да за изузетне резултате остварене у васпитно-образовном раду и сарадњи у развоју образовања, додели признање  Горици Костић, професору српског језика и књижевности.

Фото: https://pozarevac.rs/obelezen-dan-prosvetnih-radnika-2/

 
<< Старт < Претходно 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећи > Крај >>

Страна 16 од 51