Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Добродошли!
ВЕЧЕ РУСИЈЕ

Основна школа "Доситеј Обрадовић" четврти пут заредом организује Вечери посвећене страним земљама. Оне имају за циљ да промовишу образовни систем, језик, обичаје и културу тих земаља. 14.12. 2015. године, уз подршку Града Пожаревца и Центра за културу Пожаревац, у Малој сали Центра за културу, организовано је Вече Русије са приредбом под називом "На зимском распусту код баке". Гост ове манифестације био је амбасадор Руске Федерације у Републици Србији, Његова екселенција г. Александар Васиљевич Чепурин.
Основна школа "Доситеј Обрадовић" се овом приликом захваљује свим установама, појединцима, ученицима и радницима школе који су узели учешћа у реализацији ове манифестације.
Слике можете погледати овде.

 
АКТИВНОСТИ У НАРЕДНОМ ПЕРИОДУ

•    УТОРАК, 8.12.- цртани филм „Мали принц“ за ученике од 1.- 4.р.Цена улазнице је 200 динара. Термини пројекција:
У 10.00- цео 1.р. и 3/3.
У 12.00- 2/1, 3/1, 3/2, 3/4
У 14.00- цео 4.р. и 2/2, 2/3
•    ПЕТАК 11.12.- 1. Предгенерална проба за „Вече Русије“ у медијатеци школеод 12- 14 часова.
•    СУБОТА 12.12. – Радна субота- распоред од среде. Настава скраћена на по 30 мин. Прва смена од 8.00, а друга од 12.00 часова.
2. Предгенерална проба за „Вече Русије“ у медијатеци школе од 10- 12 часова.
•    ПОНЕДЕЉАК 14.12.- Настава скраћена на по 30 мин. Прва смена од 8.00, а друга од 12.00 часова.
Вече Русије- од 18.00 у Малој сали Центра за културу.

Read more...
 
"Небеско је увек и довека" и "Нек запева цела Србија"

Ученице 7. разреда и учитељица Весна Пејић, кореограф, учествовале су на концерту Бојане и Николе Пековић, победника серијала Ја имам таленат, "Небеско је увек и довека" у Сава Центру 6.11.2015. год.
Дубравка Томић, некадашња наставница у нашој школи је радила сценарио и режију тог концерта.
Наше девојчице си извеле две тачке уз композиције Бојане и Николе и доживеле овације публике и извођача. Наступ је био толико запажен, да су добиле позив да учествују на концерту Иване Жигон, "Нек запева цела Србија".
Аутор спектакла је Ивана Жигон, а композитор Предраг Радисављевић. Гости су били ДРАГАНА ДЕЛ МОНАКО, победници светских такмичења из хип хопа ЛА ЛУНА ИЗ Јагодине, БОЈАНА ПЕКОВИЋ - победница серијала Ја имам таленат, КУД ВЕНАЦ из Грачанице, као и ученице 3. и 7. разреда наше школе.
Фото: https://www.facebook.com/BojanaPekovicNikola/

 
Горанска радионица у организацији Покрета горана Србије

У организацији Покрета горана Србије  5.новембра 2015.године одржана је горанска радионица. На Чачилици је одржано предавање ученицима основних школа "Доситеј Обрадовић" Пожаревац, "Јован Шербановић" Крепољин и ученицима школа из Велике Плане и Смедерева.
Покрет горана Србије организовао је 28. новембра 2015.године завршну горанску радионицу у ОШ "Радојка Лакић" у Београду.
Учествовало је 40 школа, нашу школу представљала је екипа у саставу Тамара Рашковић, Марија Животић и Милица Ангеловски са наставницом Снежом Милисављевић.
Циљ манифестације - подизање еколошке свести, очување животне средине, а касније и вршњачка едукација у нашој школи.

 
ЛИКОВНА КОЛОНИЈА ПОВОДОМ НОВЕМБАРСКИХ ДАНА КУЛТУРЕ

Поводом Новембарских дана  културе у организацији грчко-српског пријатељства и Павла Миладиновића одржана је  друга ликовна  колонија у нашој школи.
Нашу школу су  представљале Милица Филиповић  и Катарина Оташевић, које  су похваљене и добиле су на поклон  књигу.
Више слика погледајте овде.

 
<< Старт < Претходно 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећи > Крај >>

Страна 18 од 53