Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Osnovna škola Dositej Obradović

НАУЧНЕ ЧАРОЛИЈЕ
Занимљиви свет експеримента показаће вам да дуга може да се појави у епрувети, да вулкан може да постоји и у лабораторији и да је хемија веома занимљива и магична наука. Гвирните у ништа мање занимљив и динамичан минијат урни свет инсеката, паукова и мекушаца. Свратите и до школице микроскопирања, изолујте свој молекул ДНК и погледајте своје ћелије под микроскопом. Изговарајте еколошке заповести, помозите да олистамо наше еколошко дрво идеја, прошетајте кроз Пожаревац окупан сунцем и уживајте у луткарској представи заједно с другарима из Основне школе „Доситеј Обрадовић“ из Пожаревца.
Овако је најављена наша група научника и чаробњака на Фествалу науке у Београду.

На слици су: наши ученици, научници и мађионичари, Снежа Мислисављевић, наставница биологије, Мирјана Живојиновић, наставница хемије и Бранислав Стојановић, директор школе.

РТС Дневник је пренео атмосферу са Фестивала.

Слике можете погледати на нашој Facebook страници.

 

Предшколци свих пожаревачких вртића су посетили нашу школу и учествовали у ликовној радионици "4 годишња доба" и полигону спретности. Радионице су припремиле учитељице које следеће године узимају И разред Марина Ђукановић, Жаклина Редић и Анђелка Матовић Лојаница.


Слике можете погледати на нашој Facebook страници.

 

 

 


Амбасадор Јапана у Доситеју Јапански амбасадор, Тошио Цунозаки посетио је нашу школу и присуствовао је програму "Вече Јапана", који су припремили наши ученици и наставници.

Слике можете погледати на нашој Facebook страници.

 

Наша школа обележила 279 година постојања.

НЕКИ ВИДЕ СТВАРИ КАО ШТО ЈЕСУ
И ПИТАЈУ СЕ: "ЗАШТО"
МИ СНИВАМО О СТВАРИМА,
КОЈЕ НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ
И КАЖЕМО: "ЗАШТО ДА НЕ!"

СПИСАК УЧЕНИКА КОЈИ СЕ ПОХВАЉУЈУ
ЗА ДАН ШКОЛЕ 2012/ 2013. ГОДИНЕ


МУЗИЧКА КУЛТУРА


1. ВЕЛИКИ ХОР- II на Републичком такмичењу

ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ- ЕКИПЕ

1.    СТОНИ ТЕНИС- дечаци- I место на Окружном такмичењу
2.    ФУДБАЛ- девојчице- I место на Окружном такмичењу

3.   МАЛЕ ОЛИМПИЈСКЕ ИГРЕ (I разред)- I место на Окружном такмичењу

БИОЛОГИЈА

1. ЦРВЕНИ КРСТ- група ученика VII разреда- III место на Међурегионалном такмичењу

Read more...
 

Министар просвете и науке проф. др Жарко Обрадовић  да ће се завршни испит у основном образовању и васпитању за школску 2011/2012. годину одржати у понедељак и уторак, 18. и 19. јуна 2012. године. Ученици осмог разреда тест из српског, односно матерњег језика полагаће у понедељак, 18. јуна 2012. године, а тест из математике у уторак 19. јуна 2012. године. Почетак израде теста заказан је за 10.00 часова оба дана полагања завршног испита и трајаће по 120 минута, до 12.00 часова. На завршни испит морају да изађу сви ученици осмих разреда.
Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 21. јуна 2012. године. Евентуалне жалбе ученика на резултате завршног испита подносе се 21. јуна у основним школама, а жалбе окружним уписним комисијама 22. јуна 2012. године. Коначни резултати завршног испита биће објављени 25. јуна 2012. године у основним школама и на сајту www.upis.mpn.gov.rs
Прочитајте целу вест.

 
<< Старт < Претходно 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следећи > Крај >>

Страна 34 од 51