Skip to content

Osnovna škola Dositej Obradović

Насловна Вести ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ/ДРУГЕ ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ ЧИЈА ДЕЦА ДОЛАЗЕ У БОРАВАК ОД 11.5.2020. године

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ/ДРУГЕ ЗАКОНСКЕ ЗАСТУПНИКЕ
ЧИЈА ДЕЦА ДОЛАЗЕ У БОРАВАК ОД 11.5.2020.г.
СА ПРАВИЛИМА ПОНАШАЊА
- Испитујући потребе родитеља, у нашој школи целодневни боравак радиће у периоду од 7.30 до 15.30 сати.
- Родитељи /др. законски заступници су дужни да донесу званичне потврде од послодавца/радне организације , да су радно ангажовани док је дете у боравку (оба родитеља / др. законска заступника). Родитељ је у обавези да обавести учитеља да ли ће дете довести и наредног дана у боравак.
-Деца која имају било какве симптоме: кашаљ, повишену температуру, бол у грлу и сл. неће моћи да долазе у боравак.
- Ученике ће прихватати учитељи на улазу из дворишта школе (мали улаз према цркви) у 7.30 сати ,уз обавезно ношење маски и рукавица и уводити у школу. Маске и рукавице су обавезне за родитеље и запослене . Ученици улазе у школу прелазећи преко дезобаријере на улазу , а запослени ће им приликом улаза дезинфиковати руке препаратом на бази 70% алкохола. Родитељима се препоручује да се минимално задржавају на вратима школе и да кратко размене информације са запосленима.
- Уколико деца долазе касније, после 7.30 сати, прихват ће вршити одређени запослени на улазу и вршити све потребне мере здравствене заштите.
- Дозвољено је родитељима да паркирају возила у школском дворишту ујутру приликом довођења деце у боравак.
- Препорука је да деца пре доласка у боравак доручкују код куће и да им родитељи/др. законски заступници пошаљу спакован оброк (ужина или ручак уз одговарајући прибор) који ће имати у школи.
- Ученици ће у школи пратити наставу на РТС-у током боравка (понети књиге и свеске по распореду наставе, као и папуче/патофне). Добиће од дежурних учитеља инструкције и подршку у изради домаћих задатака, и боравиће што више на свежем ваздуху, у школском дворишту. Том приликом капије школе биће закључане.
- Просторије у којој бораве деца  дезинфиковане су од стране ЗЗЈЗ Пожаревац и школе и проветравају се више пута у току дана. Удаљеност свих особа у просторијама и на улазу приликом прихвата деце мора бити 2 метра.
Молимо родитеље и децу да се придржавају прописаних мера заштите и правила понашања.

Управа школе

 

Препоруке УНИЦЕФ-а моћете преузети овде.